Μέλη των συλλόγων της Ομοσπονδίας Αϊκικαϊ Ελλάδος, εκπροσώπησαν την χώρα μας στο 14ο Διεθνές Συνέδριο Αϊκιντο. Το συνέδριο έγινε στο Τόκιο 30/9-6/10/2024.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν 88 εθνικές αντιπροσωπείες από όλο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος Ευάγγελος Πάτρας OLY συμμετείχε στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, όπου εκτός των άλλων, διαβάστηκε από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. της Δ.Ο.Αϊκιντο επιστολή διαμαρτηρίας της Ο.Α.Ε. για την χρήση του ονόματος Μακεδονία από την αντιπροσωπία της γειτονικής Βόρειας Μακεδονίας. Την ανάγνωση της επιστολής ακολούθησε παρέμβαση του προέδρου Ευάγγελου Πάτρα. Αποτέλεσμα των προσπαθειών του Δ.Σ. της Ο.Α.Ε. και ιδιαίτερα του Γενικού Γραμματέα κύριου Eamonn Devlin, ήταν να ακολουθηθεί η σωστή προσφώνηση της γειτονικής χώρας κατά την διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, του Σεμιναρίου και των Επιδείξεων.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν οι: Ευάγγελος Πάτρας OLY Σιντοϊν 5ο Νταν, Γεώργιος Κάγκας Σενσεϊ 3ο Νταν, Ιωάννης Σκουτάκης 1ο Νταν, Κωνσταντίνος Δριτσάκος 1ο Νταν, Μιχαήλ Λουβερδής 1ο Νταν, DR Σπυρίδων Μοσχονάς 1ο Κιου, Νεφέλη Περέιρα Άλβες και η Χριστίνα Καπάτου που ήρθε ως μέλος της αποστολής της Νορβηγίας.

Στις επιδείξεις πήραν μέρος 48 εθνικές ομοσπονδίες από όλο τον κόσμο.

Η αντιπροσωπεία της Ελλάδος συμμετείχε με ομάδα τεσσάρων αϊκιντοκα.

ΝΑΓΚΕ: Ευάγγελος Πάτρας 5ο Νταν.

ΟΥΚΕ: Γεώργιος Κάγκας 3ο Νταν, Κωνσταντίνος Δριτσάκος 1ο Νταν, Μιχαήλ Λουβερδής 1ο Νταν.

Η επίδειξη ολοκληρώθηκε με επιτυχία και απέσπασε θερμό χειροκρότημα και πολλά συγχαρητήρια.

Στο αποχαιρετιστήριο πάρτι παρεβρέθηκε ο πρόεδρος Ευάγγελος Πάτρας ο οποίος δήλωσε τα εξής: Αισθάνομαι υπερήφανος που εκπροσωπώ μαζί με μέλη των συλλόγων της Ο.Α.Ε. την Ελλάδα σ' αυτή τη γιορτή του Αϊκιντο. Το συνέδριο είχε μεγάλο ενδιάφερον όσο αφορά στο μέλλον του Αϊκιντο στον κόσμο και την αντιμετώπηση νέων προκλήσεων.

Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη που ακολούθησαν την αποστολή αυτή με δικά τους έξοδα και το τονίζω αυτό.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνασκούμενους και συνεργάτες που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν την αποστολή αλλά ανέλαβαν τις υποχρεώσεις μας τις σχετικές με το Αϊκιντο όσο εμείς είμαστε στο Τόκιο.

Πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω τους Δασκάλους μας Janet Clift Sensei 6th Dan και Eamonn Devlin Sensei 6th Dan, που με την διδασκαλία τους και την καθοδήγησή τους καταφέραμε να έχουμε ένα πολύ υψηλό επίπεδο κατανόηση και εκτέλεσης των τεχνικών του Αϊκιντο. Έτσι απολαμβάνουμε τον σεβασμό της παγκόσμιας κοινότητας μας. Αυτό μας δίνει κίνητρο για να συνεχίσουμε την καθημέρινή μας εξάσκηση.

Εύχομαι αν είμαστε όλοι καλά, να συνεχίσουμε την εξάσκηση μας και στο επόμενο συνέδριο, που θα γίνει σε τέσσερα χρόνια στην πόλη ΤΑΝΑΜΠΕ, να έχουμε μεγαλύτερη αντιπροσωπεία και υψηλότερο ακόμη επίπεδο!

Γραφείο Τύπου ΟΑΕ,

Νεφέλη Περέιρα Άλβες.